Bordspel

Een bordspel voor grote groepen, speciaal ontwikkeld voor een jaarlijks scoutingkamp met gemiddeld 60-70 deelnemers. Het spelbord staat centraal, met daar omheen meerdere kleine posten (spellen/uitdagingen). Er wordt gespeeld in teams en ieder teamlid begint bij een andere post. Iedere X aantal minuten wordt gerouleerd.

Zodra een teamlid een punt heeft gehaald bij een post, geeft die dat door aan het teamlid bij het spelbord. Deze gooit dan
de dobbelsteen om de pion te verzetten en uiteindelijk in de middelste cirkel uit te komen.

Het wordt ook “Het Chaosspel“ genoemd en je raakt er goed je overtollige energie mee kwijt. Omdat de spellen en rouleertijden zelf in te vullen zijn, is het een veelzijdig en flexibel spel en geschikt voor alle groepen en leeftijden.

photoshop-cc_50x49Spelbord ontworpen in Photoshop

Fuck Fashion

Advertorial voor een lifestyleblad met als thema ‘Fuck Fashion’, zich afzettend tegen de huidige modewereld. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn. De verhoudingen tussen mensen en achtergrond zijn uit zijn verband. Het onderwerp van de foto’s is op die manier niet per se de mens. De elementen uit de tuin en natuur stelen als het ware de aandacht van de mensen. Dit komt ook omdat de achtergronden vaak niet hun oorspronkelijke kleuren hebben, wat een bijzonder effect geeft.

cameraFoto’s zijn gemaakt met een digitale spiegelreflex

photoshop-cc_50x49Nabewerkt in Photoshop

Naambord zeilboot

Ontwerp voor een naambord voor een klassieke zeilboot. Tevens ontwerp gemaakt voor het bord voor de plaatsnaam van de thuishaven, Dordrecht, die achterop de boot hoort te zitten.

De naam ‘Ostara’ is een Germaanse godin van de lente en de dageraad. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het Oergermaanse woord voor het oosten, waar de zon opkomt. Vandaar dat er voor een opkomende zon gekozen is, geïntegreerd met de eerste letter van de naam. Omdat ‘Dordrecht’ voluit niet goed op de achterkant van de boot paste, is er gekozen om ‘Dordt’ op het bord te zetten. Op die manier zou het toch nog goed te lezen zijn.

adobe-illustrator-cc_50x50Naambord ontworpen in Illustrator

Bordvorm uitgekozen en laten uitfrezen door een CNC-machine

Logo en kledinglijn

Ontwerpen van een nieuw logo voor de Havendienst van een groot scoutingkamp. De Havendienst richt zich op de veiligheid en dienstverlening op het water. De medewerkers zijn in uiteenlopende weersomstandigheden actief op het water en dienen duidelijk herkenbaar te zijn van een afstand.

Met de bovenstaande informatie is een nieuw logo ontworpen die symbool staat voor de brede dienstverlening die de Havendienst biedt. In de bijbehorende kledinglijn is zo veel mogelijk rekening gehouden met de functionaliteit van de kleding en de verschillende toepassingen tijdens de diensten. Op de rug staat groot de naam ‘Havendienst’, omdat de Havendienstmedewerkers te allen tijde hun reddingsvest dienen te dragen op het water en door de rugband van het vest zou het logo te onduidelijk zichtbaar zijn. Omdat sommige medewerkers elkaar nog niet kennen en omdat iedereen van de Havendienst tijdens het evenement dezelfde kleding (uniform) draagt, zijn de vesten en truien voorzien van iedereens naam.

adobe-illustrator-cc_50x50Logo ontworpen in Illustrator

photoshop-cc_50x49Mockups voor de presentatie gemaakt in Photoshop

Brochures

Ontwerp van een compleet nieuwe huisstijl voor diverse productbrochures, omdat de oude huisstijl gedateerd was en om te zorgen dat alle documenten in één lijn gepresenteerd worden.

indesign-cc_50x49Brochures ontworpen in InDesign

imageFotografie deels uit stockfoto’s

cameraDeel productfoto’s zelf gemaakt

Beursdeelname & ontwerp

Voor deelname aan een beurs moest een stand ontworpen worden met een professionele uitstraling. In samenwerking met de standbouwers is de vormgeving en indeling van de stand ontwikkeld. De ontwerpen voor de balie, promotieborden aan de muren en de presentatie op het scherm heb ik vervolgens verzorgd.

Samen met een collega was ik verantwoordelijk voor de verdere begeleiding van de beursdeelname met alles daar omheen: welke documenten, voorzieningen en accessoires aanwezig moesten zijn.

indesign-cc_50x49Wandpanelen ontworpen met InDesign

photoshop-cc_50x49Stand mockup voor interne presentatie gemaakt met Photoshop

Lifestyle website

Website voor een lifestyle magazine in de Benelux. Op de site staat een preview van de komende uitgave en kunnen abonnees eerdere edities online doorbladeren.

photoshop-cc_50x49Ontworpen in Photoshop

joomla_50x50Gebouwd met Joomla