Koninklijke Marine

Een concept om jongeren te werven voor de Koninklijke Marine en om geïnteresseerden beter te informeren over het opleidingstraject. Over het opleidings- en selectietraject van de Koninklijke Marine is heel veel informatie beschikbaar, maar vaak blijkt dat deze informatie niet aankomt bij degenen die zich aanmelden. Dat zorgt er voor dat veel mensen niet weten wat ze te wachten staat of dat ze zich aanmelden terwijl ze niet aan de eisen voldoen.

“Koninklijke Marine – The Game“ is een serious game (een spel met een ander primair doel dan puur vermaak), gericht op het werven van jongeren om ze tegelijk informeren over wat ze allemaal kunnen en moeten doen zodra ze zich aanmelden bij de Koninklijke Marine. Er is intensief onderzoek gedaan naar het traject en bijbehorende informatie, zodat het spel een zo realistisch mogelijke ervaring biedt.

De speler begint bij de toelatingseisen en de keuring. Er zijn verschillende spellen om de fitheid/conditie van de speler te trainen, zodat deze uiteindelijk door de keuring komt en verder kan in het spel. Via een menu komt de speler bij alle benodigde informatie en statistieken over zijn/haar voortgang. Tussen de levels door, wordt regelmatig kort informatie verstrekt over het doel van de oefening of de verschillende carrièremogelijkheden die de speler heeft op basis van de behaalde vaardigheden.